Много от вас вече са запознати със стила Зумба. За този вид фитнес програма  ви разказахме обстойно в една от предходните ни статии.

Съвсем отскоро обаче в света на фитнеса се появи напълно нов вид зумба, а именно Zumba® Sentao (зумба сентао). Обърнахме се към
Надежда Луджева – лицензиран инструктор по Zumba® Fitness и Zumba® Sentao, която да ни даде повече информация относно този нов вид направление в Zumba.

Какво представлява Zumba® Sentao?
Zumba® Sentao е вдъхновяваща тренировъчна програма, изпълнявана под енергизиращите латиноамерикански и интернационални ритми - салса, меренге, регетон, хип-хоп... Zumba® Sentao комбинира денс фитнес движения и упражнения за сила и издръжливост, за които използваме стол. Столът служи като помощно средство, а всички упражнения се изпълняват със собствено тегло около или на него. Забавлявайки се в  Zumba®  Party атмосфера тонизираме мускулите на цялото тяло, стягаме корпуса и горим калории.За кого е подходящ този вид тренинг?
Zumba® Sentao е подходяща за всеки един независимо от възрастта и фитнес подготовката. Хореографията и интензивността могат да се адаптират в зависимост от възможностите на всеки човек. Един час по Zumba® Sentao тренира цяло тяло, като същевременно е забавен и с много предизвикателства.  Zumba® Sentao е подходящ за вскички, които имат желание да започнат своя път към водене на спортен и здравословен начин на живот. Страстните, горещи и експлозивни ритми говорят сами за себе си и мотивират участниците по време на тренировката.

А за кого не е?
Няма ограничения спрямо участниците в Zumba® Sentao. Възможностите за прогресивно натоварване го правят достъпно за всички. И все пак за децата е по-добре да се влючат в специално разработената за техните възможности и нужди Zumba® Kids.

Каква е продължителността на едно занимание и колко калории могат да се изгорят през това време?
Продължителността на едно занимание е 60 минути и през това време биха могли да се изгорят между 300 и 600 калории. И тук всичко е строго индивидуално и зависи от метаболизма, физическата подготовка на участниците, тяхната активност по време на часа.

Трябва ли участниците в класа да имат специален спортен екип?
Важно е спортният екип да бъде удобен, да не ограничава движенията в ставите. Участието на стола в заниманието ви стимулира да използвате по-големи амплитуди на движение. Важно е спортните обувки да бъдат леки и лесно огъваеми заради денс фитнес движенията.

Какви са ползите от Zumba® Sentao?
Zumba® Sentao е ефективна тренировка, с чиято помощ хората могат да оформят своята фигура. Часът по Zumba® Sentao от части се провежда в седнало положение като по този начин се стабилизира и подсилва корпуса на  тялото, подобрява се мускулната сила и издържливост, подчертава се мускулния релеф, подобрява се усещането за баланс.

И така, ако желаете да направите нещо за своето самочувствие и тяло, Zumba® Sentao е вълнуваща, динамична и ефективна фитнес програма. Под ритмите на страстната музика човек губи представа за времето и 60-те минути минават като миг. Ако се притеснявате от стола, то погледнете на него не като пречка, а като помощно средство и се оставете огънят да ви завладее!