Хелоуин наближава. Остават броени дни. Да, ние от сп. Пудриера знаем, че в България този празник не се отбелязва, но също така знаем и че масово хората му се кефят, организират партита по случая и т.н. Най-вероятно защото всеки от нас обича да се маскира, да се направи на някой друг, поне за известно време. Това разбира се, дава супер много свобода – от начина ни на говорене и ходене, до това как се отнасяме към другите. За една нощ можем да изпълним някое желание като например да бъдем жената-котка или жената-чудо, или каквото ви хрумне там.
 
Този празник е мрачен, обвит в някакво зловещо було, но пък ние можем да го превърнем в истинско забавление. Шарени костюми навсякъде около нас, интересни интерпретации, грим и аксесоари. (да, естествено, че за нас са важни все пак модните елементи)
 
Този ден е чудесна възможност за вас да потренирате уменията си да комбинирате няколко стила, да изградите цялостен, индивидуален аутфит, да покажете завидните си умения относно гримирането и куп други подобни.
 
Та, този празник само една жена може да го превърне в моден подиум. Да се залавяме за работа.
 
Ако все още не сте решили като какво искате да се маскирате, позволете ни да ви вдъхновим малко като започнем от грима. Той трябва да е силен, т.к. все пак партито ще е през нощта, а и функцията ви ще бъде да стряскате и плашите хората. Постарайте се да се снабдите със силни сенки, изкуствени мигли с различни завършвания, червено червило, изкуствена кръв по възможност, черен молив, черна спирала, брокати, бяла пудра и всичко, което сметнете, че ще ви влезе в употреба. Не забравяйте, че трябва да наблегнете на хоръра.
 
Снимка на лицето на момичеАко все пак се спрете на добрата стара мъртва медицинска сестра, след като се сдобиете с белите дрехи можете да ги поизцапате с нещо червено, имитиращо кръв. Гримът тук ще бъде в червено, черно, бяло. След като хубаво сте почистили кожата, хидратирали сте я, оформили сте веждите, т.к. те са основна част от вашето излъчване, е време да подготвите основата. Нанесете фон дьо тен равномерно и навсякъде. Покрийте с пудра, за да изравните тена. След това използвайте чисто бялата пудра и нанесете върху лицето и шията. Погрижете се да не остават следи от истинският цвят на кожата ви. Трябва да заприличате на духче. След това започнете с очите. Нанесете плътно черно на клепача, а към веждите се постарайте да направите преход като използвате сиво и завършите със сребристо. Можете да добавите брокат. Залепете изкуствените мигли, които ще ви придадат още по-фантастичен и феноменален вид. Всичко трябва да е пресилено. Сега идва по-сложната част. Ако успеете да откриете наситен плътен тъмен руж, както е показано на снимката, ще се справите много лесно. Ако ли пък не, потърсете боя за лице. Спрете се на червеното и подчертайте очите си с него като към крайщата разсейте тона. Завършете с кърваво червеното червило и сте готови за подвизи.
 
Снимка на лице в профилСледващото ни предложение е изключително дръзко. Ако сте гледали клипът към песента “Born This Way” на Лейди ГаГа, знаете за какво говорим. А именно да превърнете от лицето си триизмерен череп с всичките пукнатини, зъби и т.н. За този вид са ви необходими само черен и бял молив, спирала и отново пудра за основа. Започнете от очите – поставете границите на окото както е показано на снимката. Оцветете с плътен, черен тон. Веждите туширайте с белият. Продължете да очертавате пукнатините като непосредствено до черното, прибавяте бялото и го разсейвате. Така ще получите обем и зрителна измама. Нослето си също оцветете с черно до средата. За този вид ви е необходимо въображение. Ако мислите, че няма да се справите поискайте помощ от някоя приятелка. Но ви уверяваме, че с грим като този, дори и да нямате костюм, ще сразите всички.
 
 
Снимка на око в близък планПоследното ни предложение е съвсем семпло. Подходяща за всякакви костюми – котки, вещици, духове и пр. Нужни са ви очна линия, черен молив, брокат, спирала. Издърпайте силно встрани линията на окото. Внимавайте с линиите – те трябва да са финни и прави. След като сте готови с горният клепач, се пренесете на долния. Изберете си определена дебелина и издърпайте линията на долният клепач, този път в обратна посока. Така между двете ще остане свободно пространство, в което ще може да нарисувате малка паяжина. Добавете цветен брокат за повече ефект и изкуствени мигли за убийствен поглед.