eXTReMe Tracker
  Регистрирайте се Търсене Въпроси/Отговори Потребители Вход  

Напишете отговор Ужасът, наречен "Дебелариум Мефисто"
Ужасът, наречен "Дебелариум Мефисто"
Люба
Малко момиче
Малко момиче

Регистриран на: 29 Май 2009
Мнения: 3
Местожителство: София
Отговорете с цитат
Здравейте,
Тази година подарихме на майка ми престой в Център за отслабване и активен отдих "Дебелариум Мефисто", с управител Валерия Миткова Спасова - Кунчева, с адрес : гр. София, пощ. код 1606, ул. "Ами Буе" ,N 52, ап. 6. Предоставената услуга бе описана като чудотворна, здравословна и много полезна, а тази информация бе подкрепена с наличие на всекидневни консултации с ендокринолог, диетолог или други медицински лица.
Да, ама не беше така. Информацията се оказа напълно невярна. На втория ден от престоя си там ,майка ми получава 2 гърча през нощта. След като разбира за случилото се, въпросната управителка Валерия Кунчева просто я пита дали е добре и решава,че не е необходимо да повика лекарска помощ. Нарочно употребявам думата 'повика', защото се оказва, че такава в центъра няма,както беше описано в сайта и. Впрочем сега информацията там е сменена и е написано, че медицинска помощ се предоставя при необходимост. И така да е,според нея явно тези припадъци не са проблем, за който си заслужава да се погрижи и да осигури описаните в рекламния и сайт услуги. Г-жа Кунчева явно разбира доста повече от лекарите, с които ние се срещаме вече 2 месеца. С тази случка престоят на майка ми там приключва.
Проблемите на нашето семейство започват с двата припадъка през нощта на 1-ви срещу 2-ри април тази година и все още не са приключили окончателно. След едноседмичен престой в болница, викане на бърза помощ, множество изследвания, сред които дори и ядрено магнитен резонанс на главата и консултация с всякакви специалисти, сред които и 5ма невролози, се оказва, че във въпросния дебелариум 'Мефисто' майка ми е била подложена на огромен стрес, който дори е можело да й коства живота и който всъщност е довел до припадъците. Лекарите ( от всички болници, които посетихме : 'Св. Наум', Окръжна болница 'Св. Ана', невроложката от Бърза помощ, I ва градска болница, ИСУЛ , Токуда и 14та поликлиника ) са категорични, че програмата е крайно зле изготвена, напълно несъобразена не само с организма на майка ми, но с човешкия като цяло, че подобно третиране на тялото може да доведе до летален изход. Всички бяха изумени как може самозванци, без лекарско образование и познания, които дори не са си направили труда да наемат квалифициран персонал, най-малкото за да се подсигурят срещу подобен род проблеми, са имали въобще смелостта да се захванат с толкова рискована дейност.Те определиха престоя на майка ми там и въобще работата в дебелариум 'Мефисто" като 'игра със смъртта'.
Мили дами, които мислите, че това е решение на проблема с килограмите, не съсипвайте здравето си, както и това на вашите близки, които ще си съсипят нервите, ако подобно нещо се случи и с вас. Нещо повече- научете се да уважавате тялото си и му давайте това, от което има нужда! Не си играйте със смъртта!
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на ЛюбаИзпратете лично съобщение
Ch0c0lateS
Жена и половина
Жена и половина

Регистриран на: 09 Дек 2008
Мнения: 569
Отговорете с цитат
Любе, това, което сте преживяли е един ужас.
Как е майка ти сега ?
Нали няма някакви поражения?
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на Ch0c0lateSИзпратете лично съобщение
Люба
Малко момиче
Малко момиче

Регистриран на: 29 Май 2009
Мнения: 3
Местожителство: София
Отговорете с цитат
Майка ми е доста по-добре,но още не се е възстановила съвсем. Пие лекарства, предстоят и още изследвания. Не знам кога въобще ще приключи тоя кошмар,причинен и от сребролюбката Валерия Кунчева.
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на ЛюбаИзпратете лично съобщение
галястефанова
Малко момиче
Малко момиче

Регистриран на: 08 Юли 2009
Мнения: 1
Отговорете с цитат
Здравейте,
пиша ви по повод публикацията от 29 05.2009г. на Люба –малкото момиче озаглавена Ужасът наречен “Дебелариум Мефисто”.Казвам се Галя на 53 години съм и съм диабетичка и хипертоничка.
Това лято посетих за втори път Дебелариум Мефисто в с. Рибарица.Останах очарована от природата на Троянския Балкан, условията които предлага дебелариума и отношението на персонала.Не съм почивала така хубаво и ползотворно, както при посещението ми в с. Рибарица.
За двете ми посещения в рамките на 11 месеца в дебелариум Мефисто съм отслабнала 10.200кг. , като съм свалила на места , като талия и гръдна обиколка по 13 см. Запазвам килограмите си, стегнала съм се и изглеждам фантастично!Храня се по начина по, който ни хранят в дебелариума , като този начин на хранене напълно се покрива с препоръките на ендокринолога ми по повод заболяването ми. Движа се непрекъснато , като от месец февруари тази година играя два пъти седмично народни танци.Когато имам възможност правя походи в планината.Всичко това е включено и в програмата на дебелариум Мефисто. По последни медицински изследвания предпоставка за диабет от тип 2, какъвто имам аз се получава най-често от обездвижване обстоятелство, което съпътства повечето от професиите и начина ни на живот в днешно време.
Не става ясно от публикацията, с какво заболяване е била майката на Люба. Надявам се искрено тази жена да е добре. Но категорично не съм съгласна с обвиненията отправени към програмата на дебелариума и отношението на персонала. Аз също съм влизала в сайта на дебелариум Мефисто преди да го посетя и не съм виждала да има предоставена услуга , като консултация с ендокринолог.Такава има предоставена по програмата на д-р Емилова. Освен това при настаняване всички подписваме декларация, в които са упоменати заболявания като диабет на инсулин , сърдечно съдови заболявания, епилепсия , алкохолизъм и психо заболявания. Което на практика означава, че всеки е длъжен да предупреди за заболяването си и носи лична отговорност за посещението си в дебелариума, където отиваме доброволно.
По повод на обвинението , че няма предоставени медицински услуги отново не съм съгласна, тъй като до миналата година дебелариума беше в гр. Трън в сградата на болницата, където всички можеха да си правят медицински изследвания и да се възползват от лекарска услуга при нужда. При настаняването ни тази година в с. Рибарица ни бе обяснено , че при нужда ще ползваме болницата в гр. Тетевен, която е на 2 км. от с. Рибарица.
В заключение искам да кажа , че диета , гимнастиката и походите в красивия централен Балкан, се отразиха отлично не само на мен , но и на цялата ни група от 11 човека.Всички отслабнахме и си починахме ПРЕКРАСНО!
Горещо препоръчвам на тези, които имат нужда да посетят дебелариум Мефисто.
Благодаря от сърце на всички, служители на дебелариума, които ни обгрижваха по време на престоя ни там. Благодарение на техните грижи,аз изглеждам фантастично, чувствам се прекрасно и най-важното свалила съм захарта и кръвното налягане в норма.
С удоволствие ще продължавам да посещавам дебелариум Мефисто, защото освен че програмата му се отразява благотворно на здравето ми , аз имам самочувствие на една добре изглеждаща и подържана жена на 53 години, която напоследък непрекъснато получава комплименти за външния си вид.

Иво и Асене масажите и гимнастиката ви са фантастични!
Мария, благодаря за вкусните здравословни хранения!
Г-жа Кунчева , адмирации за идеята ви за създаване на дебелариума и чудесната програма , която сте изготвили!
Желая на всички ви успех в благородното ви начинание!

Галя Стефанова – гр. София
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на галястефановаИзпратете лично съобщение
Fantasia
Веща в занаята
Веща в занаята

Регистриран на: 23 Мар 2007
Мнения: 1438
Отговорете с цитат
Тази тема ми прилича на една голяма Антирекламна и от друга страна Рекламнаа кампания.
За разказа на Люба бих казала, че колкото и изтощителна да е била прогрмата не мисля че за 2 дена може да има такива фатални последици. Всеизвестен е факта че здрав човешки организъм може да издържи без храна 40 дена, а без вода 30. Ако организмът се е изтощил за 2 дена, значи не е бил напълно здрав и определено е имал сериозно предишни проблеми, за което може би не трябв ада се държи отговорен въпросният дебелариум. Друг е въпроса че рекламата в сайта им е била подвеждаща и институцията може да носи съдебна отговорност за тази си грешка.
За разказа на Галя, смятам че е абсолютно прехвален и изпълнен със суперлативи, които са нереални. Всички знаем какво е положението в нашата страна и че дори в най-високия клас клиники и подобни места много неща липсват и все има нещо недоогледано.
По темата явно може да се спори много, защото в тези дебелариуми нещата много често опират до организма на човека и до колко той е способен да издържи една диета. Но определено смятам че един стабилен организъм не би трябвало да изключва на втория ден дори при пълен глад. Ако мйаката на Люба е имала проблеми при влизането си, и не с е е консултирала със специлист, как би и подействала една строга диета (каквито са тези в дебелариумите), мисля че тя носи пълната отговорност за последиците.

_________________
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на FantasiaИзпратете лично съобщение
Люба
Малко момиче
Малко момиче

Регистриран на: 29 Май 2009
Мнения: 3
Местожителство: София
Отговорете с цитат
Здравейте пак,майка ми не е отишла във въпросното място и не е подписала въпросната декларация,която на практика не означава нищо ( хора, които са поне малко юридически ограмотени, го знаят ), прикривайки някакви заболявания.Тя замина даже щастлива, че може би този този (ужасен- тогава все пак не знаехме,че е ще е такъв ) престой бе да и даде начало, за да може да се справи с проблема с килограмите. Тя отиде без никакви здравословни оплаквания, няма и диабет. Вероятната причина според мен, освен факторът килограми, е че на ден са яли по едно сухарче и кренвирш. Доста странно....колбасите са забранени във всяка една диета.Естествено- и несъобразеното с килограмите на 'клиентите' ( нарочно употребявам думата клиент, защото за това място хората се възприемат като машинки за пари ) физическото натоварване.
Не съм определяла персонала на дебелариума като ужасен,защото няма причина. Те са били доста мили хора.Но смятам, че квалификацията ужасен е най-точната за Кунчева. Тя беше толкова любезна преди да и платим, че чак поведението и беше подмазваческо.Което е и напълно нормално, все пак иска да изкара някой лев женицата. Но в момента, в който стана този проблем и съответно- започна оформянето на процедурния въпрос за оправянето на сметките,тя започна да се държи доста неадекватно за поста и възрастта си. Затваряше ни телефона, крещеше.. Не знам... ние така и не разбрахме колко мила жена е тя. Нещо повече- тя за пореден път ни измами, като ни каза, че ще преведе сумата, която ни дължи.Още чакаме тя да изпълни задължението си-от 20 май...
Смятам, че просто информацията, която тази жена предоставя в сайта и, не е достоверна. Точно по тази причина, съм се обърнала и към Комисията за защита на потребителите и действаме. Освен това я намирам за доста безотговорна. И да, вярно е,че в Трън дебелариумът е бил в болница, но в Рибарица не е така. И смятам, че тя е реагирала доста безотговорно и неадекватно на ситуацията. След като баща ми отиде от София, за да вземе майка- тя е настоявала да остане.
А нямаше лекар, който да не каза, че всичко е в следствие на програмата и за отслабване.
Нещо повече, Галя, мисля,че малко преувеличаваш с твоя разказ, защото не само майка ми остана 'недоволна' от престоя си там. След като тя напусна дебелариум, въпросната управителка мести момичето, с което са били в една по-малка стая, за да може на нейно място да бъде настанена една по-важна и платежоспособна дама. Пак играе факторът с парите.Какво да ви кажа...Да е жива и здрава!И всички ние!
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на ЛюбаИзпратете лично съобщение
Fantasia
Веща в занаята
Веща в занаята

Регистриран на: 23 Мар 2007
Мнения: 1438
Отговорете с цитат
Люба наистина е много неприятно това, което се е случило с майка ти. Но това че тя е заминала без никакви оплаквания не значи че не е имала здравослвни проблеми. Баща ми, който е на близо 53 години гладува задължително 2-3 последователни дена в месеца, като през периода е само на течности и най-вече на вода. Това лечебно гладуване не е било причина за никакви здравослвни проблеми или за гърчове и припадъци. Аз самата гледам да гладувам поне един ен в седмицата и засега и аз не съм имала оплаквания. Вярвам че въпросната г-жа директорка (или както се води там) на дебелариума наистина може да не е от най-почтенните хора, но да някъде факта че майка ти се е подложила на това отслабване хвърля някаква отговорност и в/у нея. Всеизвестно е че диетите и строгите хранителни режими могат да бъдат прекалено тежки за организма и мисля че е било добре да се консултирате с някой лекар диетолог по въпорса доколко полезен и ефикасен ще бъде за майка ти този дебелариум. Най-лесно е да се хвърли цялата вина в/у някой друг, но факт е че когато става дума за нарушено човешко здраве, самия човек носи поне едно 50% отговорност.
А по въпроса за лекарското мнение аз отрдавна см спряла да се доверявам на каквито и да било медицински лица. Те обожават да хвърлят вината в/у някакви странни причини. Аз имах преди 1 година някакъв много силен и дразнещ обрив по кожата и ходих при 2-ма видни дерматолози в Сф, които заключиха че проблема идва от обецата на пъпа ми. Това беше диагнозата и ме накараха да я махна. Била ми се замърсила кръвта незнам си какво. След 2 седмици мъчение обецата я нямаше а обривите си бяха там. Отидох на обикновен лекар в Стз и тя веднага ми каза че това е заболяване на самата кожа и ми даде михлем, с който за 3 дена всичко беше идеално и се оправих lachen
Люба не искам това мнение да ти звучи като лична нападка. Просто от известно време се занимавам и работя в сферата на фитнеса и оформянето на тялото и оставам горчиво очудена колко малко хората знаят за собствените си тела и за това как трябва да ги третират. Виждала съм толкова неприятни последици от една неправилна тренировка или неправилно хранене. Да не говорим колко случки има с хранителни добавки и диети... там пък вече е жива трагедия. И ми става много неприятно когато гледам как хората тръгват да се подлагат на тези "обикновенни неща" без да знаят за какво става дума.

_________________
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на FantasiaИзпратете лично съобщение
Narcis
Малко момиче
Малко момиче

Регистриран на: 01 Ное 2009
Мнения: 29
Отговорете с цитат
СТОП на изнервящите и с кратко действие диети !
Най-лесният начин да контролираш теглото си(качване / сваляне/ поддържане): WWW.OTSLABNI.ORG
ВАЖНО!!! - код за записване:1012
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на NarcisИзпратете лично съобщение
preparat
Малко момиче
Малко момиче

Регистриран на: 12 Яну 2012
Мнения: 1
Отговорете с цитат
Миналата година посетих дебелариум "Мефисто" в село Рибарица и искам да отбележа , че прекарах много приятно и ползотворно времето си там.Екипът е на ниво, програмата е достъпна и не много натоварваща, в този красив кът от Стара Планина човек наистина може да се почувства релаксиран и пречистен.От заглавието на темата ме побиха тръпки и реших да пиша точно заради това.При постъпване на хора с по-сериозни заболявания се попълва декларация, че приемаш условията и програмата на дебелариума и ги изпълняваш доброволно на собствена отговорност.Това че някой хора не могат да преценят адекватно здравният си статус и са решили да се подложат на хранителна диета и двигателен режим не е отговорност на персонала , а личен избор на всеки решил да постъпи. Аз съм с високо кръвно , но след консултация с кардиолог реших, че мога да постъпя.А и останах доста доволен , тъй като свалих 7 килограма.
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на preparatИзпратете лично съобщение

Ужасът, наречен "Дебелариум Мефисто"
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа  
Страница 1 от 1  

  
  
 Напишете отговор  

Прочитайки, каквото и да било на настоящата страница, вие се съгласявате с правилата на форума и правилата за ползване на съдържание от списание Пудриера. Powered by phpBB © phpBB Group, Design by phpBBStyles.com | Styles Database.